Liikenne­valojen etuisuus­järjes­telmä joukko­liikenteelle

Deal Comp Oy on suunnitellut ja toimittanut kaupunki­busseihin yli 300 kpl ajoneuvo­tietokoneita sekä liikenne­valo-ohjausyksiköitä joukko­liikenne-etuisuus­järjestelmää varten. Yhteistyö­kumppani vastaa ohjelmisto- sekä palvelinyhteyksistä. Järjestelmässä bussista välitetään tarkka ja reaali­aikainen paikkatieto palvelimille. Palvelin ohjaa liikenne­valoja siten, että bussi saa vihreän valon lähestyessään risteystä. Kun bussi on ajanut risteyksen läpi, liikenne­valot palaavat normaaliin rytmiinsä.

liikennevaloetuisuus

Tarkka paikannus

Esimerkkinä mainittakoon, että Deal Comp Oy ajoneuvotietokoneiden GPS on niin tarkka, että järjestelmä pystyy tulkitsemaan onko liikennevaloja lähestyvä bussi pysäkillä vai ajokaistalla pysäkin vieressä. Bussissa oleva Deal Comp:n ajoneuvotietokone on kytketty matkustajien LED-matriisinäyttöön, josta näkee seuraavan pysäkin nimen. Lisäksi kuljettajalla on oma näyttö, josta hän näkee mm. onko hän reittiaikataulussa.

Järjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2011 lähtien, toiminut luotettavasti ja saanut paljon kiitosta käyttäjiltä.

 

Tutustu myös muihin referensseihimme:
Deal Comp on toimittanut informaationäyttöjä HSL:lle

HSL panostaa runkobussien matkustajainformaatioon – uusille näytöille myös päivän uutisia ja mainossisältöä.

Satakunnan Aluetaksin käytössä 250 kpl Deal Compin toimittamia ajoneuvo­tietokoneita

Kun 2000-luvun alussa vanhaa taksijärjestelmää alettiin ajamaan alas, Satakunnan Aluetaksi Oy ryhtyi etsimään uutta ratkaisua, missä on modernit tarpeet täyttävät ominaisuudet. Deal Comp Oy:n tarjoama ajoneuvotietokone täytti vaatimukset kilpailukykyisellä hinnalla.

Pohjolan Liikenteen IOT-ratkaisu käytössä jo vuodesta 2014

Deal Comp Oy on toimittanut Pohjolan Liikenteen pitkänmatkan linja-autoihin ajoneuvotietokoneita vuosien 2014-2018 aikana.

Kiinnostuitko?