mobiili meistä

 Meistä

mobiili meistä

 Meistä

Deal Comp meistä-2

Sulautetun tieto­tekniikan asiantuntija

Suunnittelemme, kokoamme ja toteutamme toimintavarmoja tietotekniikka­ratkaisuja, jotka kestävät kuumaa, pakkasta, kosteutta, pölyä, tärinää ja iskuja.

Alansa ammattilainen

Deal Comp Oy on Suomen johtavia vaativien olosuhteiden ja mobiiliin kenttäkäyttöön sekä ajoneuvoihin tarkoitettujen kestävien tietokoneiden ja reitittimien toimittaja. Keskeinen osaamis­alueemme on suunnitella ja toteuttaa military-tason tieto­koneita ja reitittimiä kilpail­ukykyiseen hintaan olo­suhteisiin, joissa kuumuus, pakkanen, kosteus, pöly, tärinä ja iskut piinaavat. Vuodesta 1992 lähtien olemme harjoittaneet tieto­tekniikan tuotteiden maahan­tuontia sekä myyntiä teollisuuden ja ammatti­käyttäjien tarpeisiin.

Yli 25 vuoden kokemuksen tuomalla ammatti­taidolla myös suunnittelemme ja valmistamme asiakas­kohtaisia erikois­tuotteita ratkaisemaan ongelmia, mihin markkinoiden tarjoamat tuotteet eivät sovellu. Deal Compin laaja tuote­valikoima ja erikois­osaaminen yhdistettynä luotettavaan asiakas­palveluun ovat luoneet meille pitkäaikaisen yhteistyö­kumppanin aseman asiakkaidemme keskuudessa.

Kokemus ja yhteistyö takaavat laadukkaat ratkaisut

Toimimme usein teollisuus­asiakkaidemme projekteissa lisäarvon tuottajana. Suunnittel­upalvelumme tuntee erityisesti liikkuvan kaluston ja hankalien ympäristö­olosuhteiden asettamat haasteet ja pystyy kehittämään toimivan ratkaisun asiakas­kohtaiseen tarpeeseen. Painopiste­alueena ovat asiakas­kohtaisesti suunnitellut vaativiin olosuhteisiin soveltuvat “kaiken kestävät” tietokoneet sekä tieto­liikenne­laitteet.

Kehitystyömme käytössä on myös päämiestemme laaja ”know how” -tuki, joka mahdollistaa viimeisimpien teknologia innovaatioIden hyödyntämisen ratkaisuissa. Päämiehemme ja kumppanimme ovat maailmalla teknologisesti ja laadullisesti huipputason saavuttaneita sulautettujen ja mobiilien teollisuus­tietokoneiden, kosketus­näyttöjen ja elektroniikka­komponenttien valmistajia.

Pitkän elinkaaren laadukkaita tuotteita

Järjestelmä­toimittajille ja valmistusta harjoittaville yrityksille toimitamme myös maahantuomiamme teollisuus­tietokone- ja elektroniikka­komponentteja, mm. piirikortteja, RAM- ja massamuisteja sekä SSD-levyjä. Laaja valikoimamme kattaa myös paneeli- että kaappi­asennettavat mallit samoin kuin kannettavat ja ajoneuvo­asennettavat kenttä­olosuhteet kestävät teollisuus­tietokoneet.

Deal Comp Oy — 30 vuotta teollisuuden ja ammatti­käyttäjien tieto­tekniikka­palvelua

Deal Compin historia käynnistyi vuoden 1992 lopussa, kun pitkän linjan vientimies Tauno Laakso ja sulautetun tietokone­tekniikan spesialisti Pertti Pekkonen perustivat Deal Comp Oy:n aloittamalla Octagon Corp. “ruggeroitujen” tietokone­korttien ja Sundisk Corp. (myöhemmin Sandisk Corp.) upouuteen puolijohde­tekniikalla toteutettujen Flash-muistien maahantuonnin. Näillä innovatiivisilla ja lupaavilla tuotteilla nähtiin suuri tulevaisuus ja Sandiskin kohdalla tuotteen kehittäjien ja yrityksen perustajien tavoite tulla yhdeksi maailman johtavista Flash-massamuistien toimittajista toteutuikin.

Sulautetun tietokon­etekniikan alalla Deal Comp saavutti nopeasti merkittävän aseman Suomen markkinoilla toimittaen vaativiin olosuhteisiin soveltuvia komponentteja, joista asiakkaat pystyivät suunnittelemaan ja rakentamaan erikois­tietokoneita moniin käyttö­tarkoituksiin, jotka usein laajensivat asiakkaan toimialaa ja paransivat kilpailukykyä. Alkuvuosien kantavana voimana toimi Xeroxilta tullut Seppo Ruohonen.

Menestyksen myötä Deal Compin tiimiin liittyi lisää alan erikoisosaajia, sillä asiakaspalvelu muuttui komponentti­myynnistä enempi tuotekehitys­konsultoinniksi ja pian myös prototyyppien kehittäjäksi sekä rakentajaksi, josta oli luontevaa jatkaa pilotti­sarjojen valmistamista. Tämän vaiheen jälkeen asiakkaat yleensä siirsivät tuotannon sopimus­valmistajille, mutta koska Suomessa sarjakoot usein jäävät pieniksi antoivat monet asiakkaat Deal Compin jatkaa tuotteidensa valmistusta vuosikausia. Jotkut näistä asiakkaista teettävät tuotteensa edelleenkin meillä.

Tamrock on yksi asiakkaista, joka päätyi poraus­laitteidensa ohjaus­tietokoneen valinnassa Deal Compin maahan­tuomaan amerikkalaiseen Octagon PC:n, jota toimitettiin muutama vuosi, kunnes graafisen näytön myötä se korvattiin Kanadalaisella Teknorin emolevyyn perustuvalla Deal Compissa kehitetyllä erikois­tietokoneella, jota toimitettiin kymmenisen vuotta ja siitä uusittua versiota edelleen. Sitä myöten kun komponentit saavuttivat elinkaarensa pään on Deal Comp uudistanut laitetta, joka kuitenkin on säilyttänyt yhteensopivuuden ja siten vaihto­kelpoisuuden tähän päivään asti. Asia, joka globaalisti toimivan valmistajan logistiikan kannalta on tärkeä. Näitä Deal Comp tieto­koneita löytyy kaikilta maailman mantereilta.

Vienti­teollisuuden yritykset ovat olleet merkittäviä asiakkaitamme, josta toinen hyvä esimerkki oli Ponsse, josta tuli 1995 vuosiksi yksi merkittävimmistä asiakkaistamme, kun toimitimme metsäkoneiden ohjaus­tietokoneisiin sekä emolevyt että useat merkittävät komponentit. Vastaava palvelu jatkui myös Sunitin kanssa yrityksen alkuvuosien aikana. Samoin Instrumentariumin Datex-yksikön suuren menestyksen saavuttaneet sairaala-/laboratoriolaitteet kalustettiin toimittamillamme Sandisk puolijohde­muistituotteilla.

Vuosituhannen vaihteessa vahvuutemme oli ko. toimialalle huomattava, noin 14 henkilöä, jotka palvelivat asiakkaita ja yhteistyö­kumppaneita kaikkialla Suomessa ja muuallakin maailmassa.

Puolijohde­muistikorteista kehittyi 90-luvun jälkimmäisellä puoliskolla kulutus­elektroniikka-tuotteisiin tärkeä komponentti alkaen digikameroiden markkinoille tulosta. Sandiskin muisti­korteilla loimme kukoistavan uuden liiketoiminta-alueen alkaen kameraliikkeistä, joista toiminta levisi kaikkiin kulutus­elektroniikkaa myyviin ketjuihin. Toiminnan käynnistyttyä rekrytoitiin Sandiskia hoitamaan Tuula Tuominen ja vuosituhannen vaihteessa Jukka Alhonen käynnistämään uusien tuoteryhmien rakentamista. Alun perin suhdanteita tasaavaksi tukitoiminnaksi ajatellusta toimialasta kehittyikin yllättäen nopeimmin kasvava tuoteryhmä, jonka tuote­palettia jatkuvasti lisättiin. Muutamia tärkeimpiä Brandeja oli Palm, Devolo, Iqua, Archos ja TomTom.

On aika muistella, miten kaikki alkoi, ja myös katsoa tulevaisuuteen. Yhteisestä tavoitteesta ei ole tingitty.

Kohokohtia vuosien varrelta

1992

Deal Comp Oy perustetaan ja perustamiskirja allekirjoitetaan 16.12.1992. Osakkaina ovat Tauno Laakso 60% ja Pertti Pekkonen 40%.

1993

Sundisk (myöhemmin Sandisk) Flash- eli puolijohdemuistit, IDE-liitännällä olevat muutaman Megatavun kovalevyt ja PCMCIA-kortit lanseerattiin USAn markkinoille 1992 ja Deal Compin toimesta 1993 Suomen markkinoille. Sandisk oli Flash-SSD-alan ensimmäinen pioneeri maailmassa.
Myyntisopimus Octagon Corp. kanssa, jonka “ruggeroidut” PC-kortit ja kotelot esiteltiin Suomessa. Yhdessä Sundisk-muistien kera niistä muodostui tietokone, joka kesti vaativimmat ympäristöolosuhteet.

1994

Maailman yksi johtavista louhinta­laite­valmistajista Tamrock päätyi yhteis­työhön Deal Compin kanssa, jonka puitteissa kehitimme heille Data poraus-Jumboon räätälöidyn ohjaus­tietokoneen Octagon PC-komponenteista ja Sundisk SSD :stä.

Instrumentarium ryhmän Datex-yksikkö ryhtyi testaamaan Sundisk muistikortteja yhdessä Adtron lukulaitteiden kanssa. Testit johtivat usean vuoden mittaiseen menestyksekkääseen toimitusketjuun.

1995

Kajaani Automatiikka, joka toimi Ponse metsä­konevalmistajan ali­hankkijana ja myöhemmin fuusioitui siihen ryhtyi yhteistyöhön kanssamme. Deal Compista tuli heidän PC-komponenttien toimittaja.

1997

Ajoneuvotietokoneista rupesi muodostumaan merkittävä toimiala Suomessa, jonka rakentamisessa Deal Comp osallistui usean silloisen valmistajan kanssa, kuten Ponsse, Ramlines ja Sunit Mobile. Teknor ja Sandisk oli yhteinen nimittäjä.

Patrian Hallin tehtailla käynnistyvään Hornet hävittäjien moottoreiden testipenkkiin valittiin Deal Compin kokoamat 19” Racktietokoneet, joista useissa oli 4 PC:tä samassa kotelossa ja koko muutaman kymmenen tietokoneen kokonaisuus verkotettiin yhteen.

1998

EloTouch Screens yhtiön kosketusnäyttötuotteita koskevan yhteistyön alettua laajensimme toimintaamme myös näyttölaitteisiin, josta muodostui kosketus­näyttöjen suosion kasvaessa tärkeä uusi toimialue. Mm. silloista Nokia Display divisioonaa varten rakensimme puhdasilma tilat kosketus­näyttö­kalvojen asentamiseksi heidän LCD-näyttöihin.

EloTouch monitorit tulivat nopeasti useiden suuryritysten ja varsinkin vienti­yritysten tuotteissa tärkeäksi komponentiksi. Kvaerner Masa Yardsille kehitettiin risteilijän ravintola­ympäristöön näyttö­taulut perustuen PC tekniikkaan, jolloin niiden ohjelma­sisältöä pystyi keskitetysti hallinnoimaan.

1999

IVO:n päättäessä digitalisoida sähkö­verkkojen kunnossa­pidon tulimme apuun suunnitellen heille yhdessä Teknorin kanssa, kenties ensimmäisen pienen kannettavan tabletti-PC:n, joka oli optimoitu kestämään vaativia kenttä­olosuhteita. Teknorilta, Montrealista palkattu suunnittelija Philippe Trottier oli arvokas apu ja hänestä tulikin seuraavina vuosina tunnettu asian­tuntija Suomen asiakaskunnassa. Tästä FieldLite tabletista tuli suosittu Suomessa, mutta maailmalle laite tuli ennen aikaisesti ja kysynnän puutteessa sen tuotanto loppui.

2000

Sotilas­elektroniikkaa – Puolustus­voimille kehitettiin maastokäyttöön ”ruggeroitu” tulenjohto-PC, Patria Oyj.

2001

Radionet Oy WLAN tukiasemia.
Sandvik-Tamrock´in kaivos­teollisuuden U/G-lastauskoneiden maan­alaiseen navigointiin aloimme toimittamaan PC-komponentteja.

2004

Takseille lanseerattiin maailmalla tuntematon langattomasti ohjattu matkustaja-Info PC-näyttö­järjestelmä sähköistä mainontaa varten tuomaan lisätuloja.
Mainosmyynnistä huolehti Viacom Outdoors Oy.

2005

Viacom Outdoors Finland halusi kokeilla sähköistä mainontaa busseissa ja sopi HKL/HSL kanssa 3 vuotisesta pilotista 100 bussin varustamiseksi Infotainment-järjestelmällä, joka toteutettiin tytär­yrityksemme DealTechMedian kautta. Pilotti oli teknisesti onnistunut, mutta JCDecaux´n ostettua kilpailijansa Viacomin mainos­myynti loppui ja toiminnan ylläpito vaikeutui. Pilotin seurauksena HSL kuitenkin päätti kilpailuttaa Infotainment-toiminnan kaupalliselta pohjalta ja valitsi JCDecaux´n jatkamaan liiketoimintaa, joka rakentui samalle konseptille.
Vaisalan lentokenttien säätila­seurantaan kehitimme datakeruu-tietokoneen, mm. USA’n markkinoille.

2007

Digitan käynnistämään 450-tietoliikenneverkkoon, joka perustui @450FlashOFDM teknologiaan kehitimme juna- ja ajoneuvo­käyttöön soveltuvan ”ruggeroidun” reitittimen, joiden käyttäjiä oli VR, pelastus­laitokset, liikennöit­sijät ja monet mobiiliin käyttöön reititintä tarvitsevat asiakkaat.

2010

Monikanava­reitittimille syntyi tarvetta kun 450-verkon käyttäjät siirtyivät 3G verkkojen käyttäjiksi niiden nopeasti parantuneen kattavuuden vuoksi. Deal Comp ja Cinia Oy toivat markkinoille ajoneuvo­käyttöön soveltuvan reitittimen, joka saumattomasti pystyi ylläpitämään katkeamatonta tieto­liikennettä ympäri maata. Sen myynti kasvoi nopeasti ja suosio jatkuu edelleen.
Tampereella toteutettu sumean logiikan liikenne­valo­järjestelmä rakentui Deal Compin tieto­koneisiin ja elektroniikkaan.
Tampereen joukko­liikenteen lippu­järjestelmän toimittajaksi valittu konsortio CGI & Cinia turvautuivat Deal Compin ratkaisuihin niin bussien tieto­koneissa kuin liikenne­valojen etuus­järjestelmässä.

2011

Tampereen joukkoliikenteen liikennevalo­etuisuus projekti yhteistyössä CGI & CINIA.

2012

Satakunnan aluetaksin ajoneuvo­päätteiden päivitys seuraavaan sukupolveen.

2013

LTL Radiolaite­kotelointi

2014

Pohjolan Liikenne / Cinia, Linja-autojen ajoneuvo­tietokone; tieto­liikenne, matkustaja­informaatio, kuljettaja­informaatio sekä etä­hallittava ajastettu moottorin esilämmitys.

2015

KutsuPlus pikkubussi-ajoneuvojen tieto­liikenteen saattaminen monikanava­reitittimellämme toimivaksi.

2016

Navitech / Grenzebach (Saksa) automaattisen varasto­järjestelmän ohjaus­tieto­koneiden toimitukset alkoivat.

2017

EKE Elektroniikka, / raide­liikenne­reititin (Singapore Transportation)
Ruggeroitu ajoneuvo­reititin YK:n kriisin­hallinta­joukoille

2018

Ilmavoimien tekniikka­keskukselle testaus­vaunuja

2019

VR junakalusto / Matkustaja Infonäyttö ja PC
Tampereen liikennelaitos / Mainosnäyttö-PC

2020

Autonomisiin ajoneuvoihin Edge-tietokoneita

2021

Tampereen liikennelaitos / Raitiovaunu reitittimet
HSL / Bussi Matkustaja informaationäytöt

Ja matka jatkuu kohti uusia projekteja!

Kiinnostuitko?